Bygg din altan med underhållsfri komposit

| |
Fiberon

Vanligt trädäck har i flertalet år varit vanligt förekommande i de svenska trädgårdarna där den tryckimpregnerade trallen har varit framträdande på våra uteplatser och altaner. I många år har vi tagit för givet att trallgolv måste rengöras, underhållas och ses efter med olja och bets. Vi har helt enkelt vant oss vid att leva mitt bland detta tröttsamma, slitsamma och påfrestande arbete. Trots möda och tungt arbete blir resultatet knappast varaktigt. Missfärgningar, mögel, spruckna brädor och flisor under fötterna är vanligt förekommande efter några år med trätrall. Idag finns som tur var andra alternativ, med underhållsfri komposit får du en terrass som håller i en evighet.

Fördelar med komposit:

  • Massiva kompositbrädor
  • Montage utan synliga skruv/spikhål
  • Ingen risk för sprickor och flisor
  • Stort utbud av olika kulörer
  • Slitstarkt och tåligt
  • Halksäkert
  • Underhållsfritt
  • Lättarbetat
  • Miljövänligt
  • Upp till 25 års garanti

Underhållsfri komposittrall

När vi idag lägger vår altan, terrass eller balkong blir det allt mer vanligt att bygga den med kompositmaterial. Genom att bygga med Fiberon komposit får du en underhållsfri uteplats som håller i en evighet och du slipper oroa dig över att golvet med tiden ska bli fult. Du behöver inte heller oroa dig för tidskrävande underhåll, det räcker vanligtvis med att spola av trallen för att hålla den ren. Med  komposittrall behöver du inte längre ta fram oljepenslarna de första dagarna när vårsolen kikar fram, du kan istället med enkelhet tvätta av Fiberon med vatten och såpa vid behov. Detta är tack vare det enastående ytskiktet PermaTech som ligger på brädorna. Det är en ytbehandling som gör brädorna lätta att rengöra från fett och fläckar samtidigt som den håller färgen fin under alla år den ligger. Fördelarna med komposit är helt klart många.

Fiberon komposit

Komposit med äkta träkänsla

Med Fiberon komposit behåller du den riktiga träkänslan. Trallen är behaglig och skön att gå på med en naturlig känsla mot huden, dessutom ser och känns den precis som trä. Fiberon ger ett tryggt och säkert ytskikt utan någon risk för flisor i fötterna. Trallens yta är både halksäker och otroligt slitstark. Den lämnar ingen risk för att varken spricka eller flisa sig då trallen består av ett speciellt ytskikt som gör att golvet håller i både färg, form och struktur över lång tid. Fiberon är en träkomposit som är uppbyggd av 50% polyten och 50% återvunnet trä för att få en formstabil produkt som klarar det svenska klimatet, det blir inte heller för varmt under de heta sommardagarna.

Miljövänlig komposit

Fördelarna med komposit är många, även ur miljösynpunkt. Trallen innehåller inga giftiga komponenter och tillverkas alltid i en ren process och 50% av materialet består av återvunnet trä. Fiberon komposittrall är underhållsfri och håller i en evighet, helt enkelt en miljövänlig produkt.

Lättmonterat med ett bra resultat

Fiberon komposittrall monteras enkelt med dolda clips som ger ett fint golv utan skruvhål. Materialet är lättarbetat och den dolda infästningen ger en helt slät och behaglig känsla som man inte får med trätrall. För dig som vill ha snyggare avslut på trappen kan Fiberon enkelt klyvas på längden och geras. Till detta finns Cortex, en skruv med täckplugg i samma färg som brädan som gör att man kan få ett snyggt slutresultat i de jobbigaste vinklarna. Att montera Fiberon är enkelt och sparar mycket energi och med Fiberon får du dessutom alltid upp till 25 års garanti. Trallgolvet ingår i ett brett sortiment med en mängd olika färger.

Ska du montera fiberon på en takterass eller en uteplats med gamla plattor? Isåfall rekommenderas Subfloors golveregelsytem för snabbt montage och bra resultat!

Är du osäker på hur mycket material du behöver? Med vår mängdberäknare räknar du snabbt och enkelt ut din materialåtgång.

Fiberon komposittrall