Decibelmattan som löser akustikproblemen vid låga golv

Decibel Concept från Aprobo innehåller intressanta lösningar på de flesta akustiska problem som kan förknippas med golv och bjälklagskonstruktioner. Att lösa akustikproblem kan vara svårt. Akustik är en komplicerad vetenskap som ofta är svår att förstå och att omsätta till en praktisk lösning.

Vår affärsidé bygger på att hjälpa kunden från problem till en färdig lösning. Ofta handlar det om att uppfylla ljudkrav som ställs vid nyproduktion och renovering.

I konceptet ingår Decibelmattor men även fri konsultation, med över tjugofem års erfarenhet. Genom att kombinera Decibelmattor med olika golvmaterial eller integrera mattan i bjälklaget så kan vi erbjuda enkla, välbeprövade och effektiva konstruktioner för att uppnå ljudkraven.

Givetvis är våra Decibel produkter miljögodkända, och vi arbetar löpande med utveckling för att möta framtidens krav på miljöpåverkan och akustiska krav.

Soundseal

SoundSeal är det namn som valts för att beskriva en konstruktion där vi gjuter in Decibelmattan under avjämningsmassa eller betong. Grundkonstruktionen innebär att vår DECIBEL3-matta läggs mot undergolvet med uppvik utmed väggarna. Skarvarna tejpas med vår dB-Tejp, varpå man vanligtvis sedan lägger 30 mm armerad avjämning.

Fördelar

  • Lång livslängd
  • Miljögodkänt system
  • Bygger låga golv
  • Kan kombineras med de flesta golvtyper
  • Kan integreras direkt i bjälklaget

DECIBEL1

Avsedd att kombineras med linoleum, plast, limmad massiv mosaikparkett, eller ingå som integrerad del i vår SoundSeal konstruktion. Beroende på kombination och utförande ligger styrkan inom stegljud, trumljud, ljudabsorption samt komfort.

Dokument för dB1

DECIBEL2

Avsedd att kombineras med flytande parkettgolv i såväl massivt som lamellutförande alternativt laminatgolv.

Kan även kombineras med textila golv eller ingå som integrerad del i SoundSeal. Beroende på kombination och utförande ligger styrkan inom stegljud, luftljud, trumljud samt parkettresonans.

Dokument för dB2

DECIBEL3

Framtagen för att monteras permanent i bjälklagskonstruktionen. Detta innebär att DECIBEL3 läggs mot undergolvet med uppvik utmed väggarna. Därefter beläggs mattan med en armerad avjämningsmassa.

I de fall bjälklaget skall beläggas med avjämning för att skapa en jämn och slät yta kan DECIBEL3 kostnadseffektivt läggas till i konstruktionen, och samtidigt förbättra de akustiska egenskaperna.

Dokument för dB3

DECIBEL4

I första hand framtagen för att ingå i SoundSeal konstruktion i lätta bjälklag t ex råvindsbjälklag, där akustikproblemen vanligtvis är stora.

Dokument för dB4

Intresserad? Kontakta oss!

Vi svarar gärna på dina frågor eller hjälper dig med teknisk support. Ring 0500-46 98 60 eller använd formuläret så kontaktar vi dig så snart vi kan. Fler uppgifter och kontaktpersoner hittar du på kontaktsidan.

Återförsäljare

Privatpersoner och byggserviceföretag köper enklast våra produkter genom någon av våra återförsäljare. Hitta återförsäljare.

(Obligatoriskt)” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.