Sporthall och aktivitetsytor

Sporthallar och andra typer av aktivitetsytor är minst lika utsatta för risker för vattenskador och andra typer av fuktrelaterade problem som andra lokaler, samtidigt som utmaningarna vid en renovering kan vara betydligt fler. Behöver lokalen torkas ut kan det med konventionella metoder krävas att stora byggfläktar måste gå i veckor, vilket förstås innebär en längre nedstängning än nödvändigt. Det smarta sättet att renovera är istället att installera SubFloors ventilerade golv direkt och sedan låta den inbyggda ventilationen torka ut underlaget stegvis under pågående verksamhet. Om orsaken till renoveringen är en plötsligt uppkommen vattenskada utan underliggande fuktproblem, kan det till och med vara möjligt att sedan koppla från golvfläkten när skadan så småningom är helt återställd. 

Aktivitetsytor av det aktuella slaget har sällan bara en användning, i synnerhet på mindre orter. En och samma lokal kanske behöver kunna utnyttjas som gymnastiksal, sporthall, danslokal, mässutrymme och konsertsal med behov av snabba omställningar. Det är verksamheter med väldigt skiftande krav på underlagets egenskaper. Ofta är ett visst mått av svikt önskvärd, samtidigt som golvet måste vara stabilt och tåla kraftig belastning. Den typen av komplexa beräkningar hör till vardagen för våra konstruktörer, som gärna hjälper till med att hitta en lösning som inte kompromissar med funktionaliteten. 

Ett ljuddämpande SubFloorgolv ger en tystare inomhusmiljö.

En renovering kan också vara ett lämpligt tillfälle att se över stegljuddämpningen i lokalen, där SubFloors akustikgolv med dämpfötter i polyamid och TPE i kombination med väl valda ytskikt kan ge stora effekter. 

Allt sammantaget utgör ett uppreglat, ljuddämpande och ventilerat SubFloorgolv en snabb och smidig väg att komma upp från den råa betongytan. Golvet hamnar enkelt helt i våg (eller med önskade fall där så är motiverat), utan några krav på föregående avjämning och utan att stjäla utrymme på höjden. Med bygghöjder från bara 15 mm kan de användas överallt. Resultatet blir en fräschare, tystare inomhusmiljö – och på köpet ett installationsutrymme med plats för ledningsdragning lätt åtkomlig under golvet.

Fördelar med SubFloor i sporthall och aktivitetsytor

  • En ventilerande luftspalt under golvet förebygger fuktrelaterade problem
  • Endast c/c-avståndet behöver anpassas till aktuellt belastningskrav
  • Flexibel bygghöjd, från 15 mm till 414 mm
  • Ett akustikgolv förbättrar stegljuddämpningen
  • Ett ljuddämpat och ventilerat SubFloorgolv ger en tystare inomhusmiljö

Intresserad? Kontakta oss!

Vi svarar gärna på dina frågor eller hjälper dig med teknisk support. Ring 0500-46 98 60 eller använd formuläret så kontaktar vi dig så snart vi kan. Fler uppgifter och kontaktpersoner hittar du på kontakta oss.

Återförsäljare

Privatpersoner och byggserviceföretag köper enklast våra produkter genom våra återförsäöjare. Hitta återförsäljare.

(Obligatoriskt)” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.