Offentlig miljö, skolor och förskolor

Miljöer där många vistas samtidigt under delar av dygnet ställer extra höga krav på hygien och ventilation. En luftcirkulation som är fullt tillräcklig i en bostad räcker inte långt i ett klassrum med kanske trettio elever – och ju yngre barn, desto mer tid tillbringas nere på golvet där fuktrelaterade problem först ger sig till känna. 

Många av dessa byggnader uppfördes under 1960-, 70- och 80-talen. Det var en tid då förutsättningarna var annorlunda på många sätt. Allergier var betydligt mer sällsynta än de är idag. Förskolorna var daghem, med låga pedagogiska ambitioner. De var snarare att betrakta som förvaringsplatser, där låga kostnader gick före optimal funktion. Även om det fanns bra lösningar redan på den tiden prutades dessa ofta bort, vilket med tiden ofta visar sig i form av problem med mögel och dålig lukt.

Den här typen av lokaler är också ofta tämligen kala, med hårda ytskikt för att vara lätta att städa och underhålla. I kombination med stora golvytor och dessutom ofta lite extra takhöjd blir resultatet lätt höga och stressande ljudnivåer. Idag värderar vi en ombonad miljö högre, inte bara för trivselvärdena utan även av långsiktiga hälsoskäl.

Det är viktigt med säkra golv och en fräsch, trygg inomhusmiljö för både barn och vuxna.

Anledningarna är alltså många att välja våra uppreglade ventilerade golv och/eller akustikgolv vid renovering, även om en sådan genomförs på grund av slitage snarare än redan uppkomna fuktskador. SubFloors produkter för vanliga bostäder fungerar utmärkt även i dessa miljöer, oavsett vilka typer av golv som önskas. Det är bara en fråga om att anpassa c/c-avståndet mellan reglarna till det aktuella belastningskravet – som förstås oftast är högre i offentliga lokaler. Vi kan också anpassa utförandet efter det tänkta ytskiktet, eftersom olika golvmaterial har olika spänst, med olika effekter på stegljuddämpningen.

Med bygghöjder från bara 15 mm kan ett ventilerande och/eller ljuddämpande SubFloorgolv läggas i princip var som helst, utan att den färdiga golvytan hamnar högre än förut. Golvventilationen kompletterar den övriga ventilationen, och på köpet bildas ett smidigt installationsutrymme i luftspalten mellan grund och golv. Resultatet blir torra, säkra golv och en fräsch, trygg inomhusmiljö för både barn och vuxna.

Fördelar med SubFloor i offentliga miljöer, skolor och förskolor

  • En ventilerande luftspalt under golvet förebygger fuktrelaterade problem
  • Endast c/c-avståndet behöver anpassas till aktuellt belastningskrav
  • Flexibel bygghöjd, från 15 mm till 414 mm
  • Luftspalten kan även användas till el- och vvs-installationer
  • Ett akustikgolv förbättrar stegljuddämpningen

Intresserad? Kontakta oss!

Vi svarar gärna på dina frågor eller hjälper dig med teknisk support. Ring 0500-46 98 60 eller använd formuläret så kontaktar vi dig så snart vi kan. Fler uppgifter och kontaktpersoner hittar du på kontakta oss.

Återförsäljare

Privatpersoner och byggserviceföretag köper enklast våra produkter genom våra återförsäöjare. Hitta återförsäljare.

(Obligatoriskt)” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.