Hotell och kontor

Många moderna kontor är belägna i större byggnadskomplex, där det är vanligt att flera hyresgäster delar på ytorna – antingen ett våningsplan var, eller uppdelat i mindre enheter. När sådana lokaler iordningställs är SubFloors uppreglade golv en idealisk lösning av flera anledningar.

Den stabila konstruktionen medför att rumsskiljande väggar inom en brandcell kan ställas direkt på det uppreglade golvet och enkelt flyttas när en lokal behöver anpassas för en växande organisation eller för en helt ny hyresgäst, som kanske behöver fler smårum eller större öppna ytor.

Konstruktionen med en luftspalt mellan golv och bjälklag ger dessutom möjlighet att skapa ett installationsutrymme direkt under golvet, där till exempel elledningar och datanätverk kan dras osynligt och på ett mycket enkelt och flexibelt sätt anpassas i takt med att verksamheterna och personalstyrkorna växer. Med bygghöjder ända upp till 414 mm kan installationsutrymmet härbärgera såväl vatten- och avloppsledningar som ventilationstrummor, om så önskas. Samtidigt innebär en lägsta bygghöjd på 15 mm att ett SubFloorgolv inte behöver ta mer plats än ett befintligt konventionellt golv. Med SubFloor akustikgolv kan också ljudkomforten uppklassas, vilket ökar lokalernas attraktivitet betydligt. 

Luftspalten mellan golv och bjälklag kan även användas som installationsutrymme.

Att bygga med SubFloorgolv innebär alltså stora besparingar på sikt för fastighetsägaren, som snabbt kan anpassa lokalerna till nya verksamheter med minsta möjliga intäktsbortfall under ombyggnadstiden, samtidigt som kostnaderna för löpande uppgraderingar och nya ledningsdragningar hålls nere till ett minimum. Den behagliga miljön följer med på köpet!

Hotell brukar innebära särskilda utmaningar, eftersom en hög ljudkomfort här är högprioriterat. Hotell byggs numera ofta med färdiga modulbadrum, där resten av hotellrummet behöver höjdmatchas för att skapa en jämn övergång till övriga golv.  

Antalet badrum är i sig en utmaning med stora risker för vatten- och fuktskador, men knappast någon annan byggnadstyp inrymmer så många olika lokaler som just hotell. Barer, storkök, spaanläggningar, pooler, stora konferenslokaler och så vidare, alla med sina olika krav på golvunderlagets stabilitet och fukt- respektive ljudhämmande egenskaper. 

Här finns alltså många möjligheter att göra fel, men våra konstruktörer är vana vid de svåra beräkningar som krävs för att få en väl fungerande slutlig lösning.

Fördelar med SubFloor på hotell och kontor

  • En ventilerande luftspalt under golvet förebygger fuktrelaterade problem
  • Endast c/c-avståndet behöver anpassas till aktuellt belastningskrav
  • Luftspalten mellan golv och bjälklag ger installationsutrymme för ex. el och nätverk
  • Flexibel bygghöjd, från 15 mm till 414 mm
  • Ett akustikgolv förbättrar stegljuddämpningen

Intresserad? Kontakta oss!

Vi svarar gärna på dina frågor eller hjälper dig med teknisk support. Ring 0500-46 98 60 eller använd formuläret så kontaktar vi dig så snart vi kan. Fler uppgifter och kontaktpersoner hittar du på kontakta oss.

Återförsäljare

Privatpersoner och byggserviceföretag köper enklast våra produkter genom våra återförsäöjare. Hitta återförsäljare.

(Obligatoriskt)” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.